NART RISK MANAGEMENT FORUM 2008
Nart Brokerlik tarafından düzenlenen toplantıda ilaç, kimya ve kozmetik sektörleri masaya yatırıldı. Risk Management Forum 2008 Türk Fransız Ticaret Derneği ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nca da desteklenen Nart Risk Management Forum 2008’e İlaç, Kimya, Kozmetik ve Itriyat sektörlerinden yöneticilerle, yerli ve yabancı birçok uzman sigortacı ve Risk Yöneticisi katıldı.
Nart Brokerlik tarafından düzenlenen “Risk Management Forum 2008” 14 Ekim 2008 tarihinde İstanbul Hyatt Regency Otel’de 300’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen ve sektör yöneticileriyle sigortacıları bir araya getiren forumda “İlaç, Kimya, Kozmetik ve Itriyat Sektörlerinde Risk Yönetimi” konusu ele alındı. Dünya da ve Türkiye’de konusunda uzman konuşmacılar vizyonlarını, deneyimlerini Nart Risk Management Forum’da paylaştılar.
Forumun açılışında konuşan Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, İlaç, Kimya, Kozmetik ve Itriyat sektörlerinin dünyada en riskli sektörlerden biri olduğunu söyledi. İlaç sektöründe değişen trendler hakkında bilgi veren Nart, 2020 yılında 1,3 trilyon dolara ulaşacak dünya ilaç piyasasının 1/5’ini Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya ve Türkiye’nin oluşturacağını söyledi.
YAŞLANAN NÜFUS İLACI DEĞİŞTİRDİ
Dünya nüfusunun hızla yaşlandığını vurgulayan Nart, “1900’lü yıllarda ortalama ömür beklentisi Amerika ve Avrupa’da 55 iken 2008 yılında bu beklenti 85’ e çıkmış durumda. 65 yaşını aşmış kişilerin 2/3 ‘ü hayatta” dedi. İlaç sektöründe tedavi edici ilaçlardan hastalıkların oluşumunu engelleyen ilaçlara doğru bir geçiş yaşandığını ifade eden Nart, sektörde ARGE maliyetlerinin hızla yükseldiğini belirtti. Kimya sektöründe nano teknoloji uygulamasıyla yeni bir dönem yaşandığını dile getiren Levent Nart, dünyada eğitim ve gelir düzeyinin artışına paralel olarak kişisel bakıma verilen önemin arttığını ve bu durumun kozmetik endüstrisine yeni olanaklar sağladığını söyledi. Nart konuşmasının bir diğer bölümünde “ NART’ın 9. yılında aralıksız büyümesini devam ettirerek, sektörlere özel yeniden yapılanması ile 10 niş pazarda lider kimliğini pekiştirdiğini, özellikle İlaç, kimya, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, inşaat ve inşaat malzemeleri üretimi, AVM’ler, perakendecilik, enerji, metal, makine ve gıda sektörlerinde dünyanın 30 ülkesinden yatırımcıya Türkiye’de hizmet verdiklerini belirtti. Türk sigorta pazarının inovasyon lideri olarak “doktorlara özel” sundukları Jinerisk ve Ortorisk ürünlerinden sonra Türkiye’ye getirdiği “sanat koleksiyonerlerine özel” NART PLUS ürünü ile Basel, New York, Miami, Maastrich, Venedik gibi sanat merkezlerindeki son korunma önlemlerini ve tekniklerini İstanbul’daki sanatseverlerin, müze, galeri ve müzayede kuruluşlarının hizmetine sunduğunu dile getirdi.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Teoman Yelkencioğlu da Nart Brokerliğin düzenlediği forumlarla sektörde risk yönetimi konusunda duyarlılığı artırdığını belirtti.
İLAÇ SEKTÖRÜNDE RİSKLER
Risk Management Forum 2008’in ilk oturumunda “Dünyada ve Türkiye’de ilaç sektörünün ihtiyaç analizi, sorunları ve çözüm önerileri” tartışıldı. Oturuma başkanlık eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Şeref Başkanı Kaya Turgut, riskleri sürekli değişen Türkiye için risk yönetiminin daha da önem kazandığını söyledi.
Oturumun ilk konuşmacısı Sanofi-Aventis Genel Müdürü Olivier Guillaume, ilaç endüstrisindeki en önemli sorunlardan birinin fikri mülkiyet hakları olduğunu belirterek, sahte ilaç üretimini önlemek için AB’deki kıstasların tüm dünyada uygulanmasını istedi. Oturumun ikinci konuşmacısı Mustafa Nevzat İlaç Sanayi Genel Müdürü Levent Selamoğlu, dünya ilaç pazarının 671 milyar dolar, Türkiye pazarınınsa 6.8 milyar Euro düzeyinde olduğunu vurguladı. Türkiye’de kullanılan ilacın yüzde 80’inin yerli üretim, yüzde 20’sinin de ithal olduğunu ifade eden Selamoğlu, “Buna rağmen pazarın yüzde 50’si yabancılarda, çünkü ithal ilaçlar pahalı” dedi. Türkiye’nin almış olduğu 3 önemli ilaç patentinden 2‘sine sahip olduğunu belirten Levent Selamoğlu, Mustafa Nevzat’ın Amerika’ya ilk ilaç ihraç eden şirket olarak Mamul Mesuliyet risklerinin Nart Sigorta tarafından başarı ile plase edildiğini ifade etti. Oturumda konuşan Allianz yöneticilerinden Klaus Przybyla, yaşlanan nüfus nedeniyle ilaçların değiştiğini ve yaşam tarzı ilaçlarının öne çıktığını vurguladı. İlaç sektöründeki iş yapış şeklinin değişimi, üretim ve ilaç araştırmacılığının dışındaki tüm görevlerin 3. şirketlere delege edilmesinin (out sourcing) hem yeni riskler hem de yeni fırsatlar yarattığını belirten Przybyla, “Biz riski yönetelim, onun bizi yönetmesine izin vermeyelim” şeklinde konuştu.
KİMYA SANAYİİNİN KARMAŞIK YAPISI
Risk Management Forum 2008’in ikinci oturumunda “Dünyada ve Türkiye’de kimya, kozmetik ve ıtriyat sektörünün ihtiyaç analizi, sorunları ve çözüm önerileri” masaya yatırıldı. Oturuma başkanlık eden Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, Risk Management Forum’un çok önemli bir işlev üstlendiğini ve sigorta sektörüyle reel sektörü buluşturduğunu söyledi. Oturumun ilk konuşmacısı Munich Re Group Risk Analiz Yöneticisi Dr. Volker Kraus, AB ülkelerinde 2007 yılı haziran ayında yürürlüğe giren REACH Yasası konusunda bilgi verdi. Yeni yasayla tüm kimyasal ürünlere sıkı bir denetim getirildiğini vurgulayan Kraus, “REACH standartlarına göre ürünler, insan ve çevre için zararlı etkiler yapmayacak şekilde üretilecek” dedi.
ÇAĞDAŞ YAŞAM KİMYASIZ OLMAZ
Oturumun konuşmacılarından Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret Genel Müdürü Erdem Koçak, kimya ve kimya sanayiinin gelişimi konusunda bilgi verdi. Kimya sanayiinin insan yaşamında ne denli önemli bir yer tuttuğunu günlük yaşamdan örneklerle anlatan Koçak, “Çağdaş yaşam kimyasız olmaz” değerlendirmesi yaptı. Oturumun son konuşmacısı JLT Limited ortaklarından Chris Rigby Smith de kimya endüstrisinde “İş Sürekliliği Yönetimi” konusunda bilgi verdi.
Oturum Başkanlığı’nı Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Levent Nart’ın yaptığı üçüncü oturumda, “Risk yönetiminde sigorta şirketleri, broker ve risk yöneticinin rolü” konusu ele alındı.
RİSK YÖNETİMİ ÖNEMLİ
Oturumun konuşmacılarından BASF Grubu Dünya Risk Yönetimi Başkan Yardımcısı Friedrich Schussler, BASF’nin ürünleri ve organizasyon yapısı hakkında bilgi verdi. Merkezi Almanya ve Belçika’da olan BASF’ın tüm kıtalarda çalışma yaptığını belirten Schussler, şirketin yıllık cirosunun 61 milyar dolar olduğunu söyledi. Sigortanın BASF açısından önemli bir konsept olduğunu vurgulayan Schussler, dünyada birçok sigorta şirketiyle risk paylaşımına gittiklerini ve yerel konulardaki sorunları çözmek, hasar ve prim takibini ve uluslararası programlarla yerel sigorta çözümlerinin koordinasyonunda Nart Brokerlik ile uzun yıllara dayanan bir işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.
RİSK YÖNETİMİ AVANTAJ SAĞLAR
Oturumda konuşan Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, şirketinin Avrupa ve dünyadaki yeri hakkında kısaca bilgi verdi. İş dünyasında şirketler için birçok risk bulunduğunu belirten Utkueri, “Risk yönetimi şirketlerin risklerini azaltmak için yapılır. Riski ortadan kaldırabiliyorsak kaldıralım, kaldıramıyorsak azaltalım ve üstlenemeyeceğimiz riskleri sigorta şirketlerine plase edelim. Risk yönetimi yaptıran şirketler gelecekte piyasada avantajlı hale gelecekler” dedi.
Oturumun konuşmacılarından AIG Sigorta Türkiye Genel Müdürü Philip Schwarz, dünyadaki son ekonomik kriz ve AIG hakkında bir değerlendirme yaparak, “AIG 1976’dan beri Türkiye’de. Grubun sigortacılık alanında bir sorunu yok. Tüm şirketler gibi biz de Hazine denetimindeyiz ve hasar ödeme gücümüzde bir eksiklik bulunmuyor” dedi. Dünyada çevresel riskler ve ürün sorumluluğu risklerinin giderek arttığına dikkat çeken Philip Schwarz, sorumluluk sigortalarının önümüzdeki dönemde Türkiye’de de önem kazanacağını belirtti
Risk yönetimi brokerlerin işidir
Risk Management Forum 2008’in son oturumunda bir sunum yapan Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Levent Nart, kâra yönelik büyüme hedefleri açısından şirketler için risk yönetiminin çok önemli olduğunu belirtti.
İş yaşamında her şirketin amacının kârlılık içinde büyümek olduğunu belirten Nart, bu yolda şirketleri birçok riskin beklediğini dile getirdi. Şirketlerin risk yönetimini müşteri vekili olarak brokerlerin yapması gerektiğini ifade eden Nart şöyle konuştu: “Risk yönetiminde öncelikle riskin teşhisi ve analizinin yapılması gerekir. Riskleri azaltmak için emniyet önlemlerinin gözden geçirilmesi ve yeni önlemler gerekebilir. Riskin şirket için ağırlığı mutlaka ölçülmelidir. Riskin yaratacağı hasarın hesaplanması gerekir. Tüm bunlar yapıldıktan sonra, karlılık için hangi risklerin azaltılacağına ve hangi risklerin sigortacılara aktarılacağına karar verilir. Sigortacılara aktarılacak riskler konusunda en uygun seçenekleri yaratmak da brokerlerin işidir.”
Levent Nart, Nart’ın Risk Management alanındaki faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek Risk Mühendislik bölümünü açarak Türk ve uluslararası yatırımcılara bu kez farklı konularda ihtisaslaşmış mühendislik kadrosu ile hizmet vermekte olduklarını, amaçlarının risk yönetimini sadece sigorta yolu ile korunma danışmanlığı olmadığını müşterilerine hukuksal ve teknik boyutta da hizmet sunduklarının altını çizdi.
ALACAK RİSKLERİ
Konuşmasında alacak risklerinin yönetimi konusunda da bir değerlendirme yapan Levent Nart, alacak riskinin bir şirket için en öldürücü risk olduğunu ve şirket bilançolarında alacakların yüzde 30’luk bir ağırlığa sahip olduğunu belirtti.
Tahsil edilemeyen her alacak şirketlerin yeni satış yapmasını zorunlu kılıyor. Alacak risklerinin giderilebilmesi için şirketlerin kredi sigortası yaptırması gerektiğini belirten Levent Nart, “Dünyada ve Türkiye’de ödeme zorluğuna düşen ve iflas noktasına gelen şirket sayısı her geçen gün artıyor. Ödeme zorluğuna düşen şirketler yükümlülüklerini yerine getiremedikleri için tedarikçilerini de zor durumda bırakıyorlar” dedi.
KREDİ SİGORTASI
Kredi sigortasının, yurtiçi ve yurtdışına yapılan, 180 güne kadar vadeli mal ve hizmet satışlarını, ödenmeme riskine karşı güvence altına aldığını ifade eden Nart, “Kredi sigortası hem ticari hem de politik risklere karşı güvence sağlar. Bu sigortayı yaptırdığınız takdirde, kredi sigortacısı risk analizi ve risk takibi yoluyla, ödenmeme riskini izlenebilir ve ölçülebilir kılar; alacak tahsilatı yapar ve alacakların tahsil edilememesi durumunda tazminat öder” şeklinde konuştu.
ŞİRKETLERE NE SAĞLAR?
Kredi sigortası fiyatlarının, alıcının riskleri, satış vadesi ve ödeme şekli, yıllık sigortalanabilir ciro, ürün çeşidi, faaliyet gösterilen sektör ve talep edilen kredi limitine bağlı olarak belirlendiğini söyleyen Nart, kredi sigortasının şirketlere sağlayacağı faydalarını da şöyle sıraladı:
“Alıcılar hakkında düzenli takip sistemi
- Potansiyel alıcılar hakkında bilgi
- Borç ve tahsilat yükünün üstlenilmesi
- Kapsam ve fiyat avantajı
- İhtiyaç duyulan sigorta şartnamesinin hazırlanarak müzakere edilmesi
- Hasar anında ilgili dokümanların hazırlanmasında yardımcı olarak, tazminat ödeme sürecinin başlatılması”
Kredi sigortasını genişletilmiş özel şartlar çerçevesinde uygulayan NART, 25 yılı aşkın deneyiminden süzülen bilgisi ve 120 ülkedeki uluslararası partnerleri ile olan bağlantı gücünü müşterilerine sunmakta.
Risk Management Forum 2008’in ardından düzenlenen yemekle Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. 9. kuruluş yıldönümünü kutladı. Yemekte bir konuşma yapan otomotiv sanayiinin duayenlerinden işadamı Jan NAHUM 2023 yılı Türkiye’sine ilişkin öngörülerini aktardı. Ülkemizin tüm gelişmelere karşın halen uygulayıcı bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Nahum “Cumhuriyetin yüzüncü yılında,yaratan Türkiye şart” değerlendirmesi yaptı.
| ||||||||||||||||||||||||
|
Olivier GUILLAUME Genel Müdür Sanofi Aventis
İş Deneyimi Ağustos 2007 Sanofi aventis İlaçları Ltd. Şti., Türkiye Genel Müdür Ocak 2005 – Temmuz 2007 Sanofi-aventis Group Başkan Yardımcısı Doğu Avrupa Ülkeleri Ocak 2004 – Aralık 2004 Sanofi-aventis, Hollanda Genel Müdür Kasım 1999 – Aralık 2003 Sanofi-aventis Group Genel Müdür – Güney Doğu Avrupa Ülkeleri 1996 – 1999 Sanofi-aventis Group, Fransa Pazarlama Direktörü 1994 – 1995 Sanofi-aventis Group, Fransa Bölge Direktörü 1991 – 1994 Sanofi-aventis Group, Fransa Satış Direktörü 1986 – 1991 Sanofi-aventis Group,Fransa Pazarlama / Ürün Müdürü 1983 – 1985 Sanofi-aventis Group, Fransa Bölge Müdürü / Tıbbi Tanıtım Sorumlusu Eğitim Eczacılık Fakültesi | Erdem KOÇAK Genel Müdür Türk Henkel Kimya San. ve Tic. A.Ş. Doğum Tarihi : 7.Eylül.1960 Doğum Yeri : Gaziantep Medeni Durum: Evli, iki çocuk babası
Kariyer Bilgileri 1982-1983 Araştırma Görevlisi, Boğaziçi Üniversitesi
1983- 1987 Planlama ve Kontrol Bölüm Yöneticisi, Türk Henkel 1987- 1990 Mali İşler Bölüm Yöneticisi, Türk Henkel 1990- 1991 Mali ve İdari İşler Müdürü, Türk Henkel 1991- 1992 Pazarlama Grup Müdürü, Türk Henkel 1992- 2004 Başkan Yardımcısı- Mali ve İdari İşler, Türk Henkel 2004 -Yürütme Kurulu Başkanı, Türk Henkel
Eğitim Bilgileri Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Ankara, İşletme Bölümü, Lisans Boğaziçi Universitesi, İstanbul, İş İdaresi Bölümü, Yüksek Lisans INSEAD, Fountainebleau, Fransa, Uluslararası Üst Yönetici Programı |
Dr. Volker KRAUS Risk Analiz Yöneticisi MunichRe Group Nüremberg Üniversitesinde Kimya dalında diplomasını almasının yanı sıra 2001 yılında Erlangen-Nüremberg Üniversitesinde PhD yaparak bir “Toksikoloji” doktoru olmuştur. Kardiyovasküler araştırmalar yapması adına Alman Araştırma Vakfı tarafından doktora sonrası burs verilmiştir. Volker Kraus Münich Re grubuna katılma arifesinde Bavyera çevre, halk sağlığı ve tüketici haklarının korunması konusunda bölge bakanlığında görev yapmıştır. 2003 yılında Münich Re merkez ofiste ilaç endüstrisine yönelik risk değerlendirmesi yapan gruba danışman bilimci olarak katılmıştır. Münich Re grubu dünyanın en büyük reasürans firmalarında birisi olmak yanında Almanya’nın 2. en büyük birincil sigorta şirketidir. Dünya çapında 160 ülkede 5.000 sigorta şirketi Münich Re’nin deneyimine ve finansal gücüne güvenmektedirler. Volker Kraus’ un ana görevi ilaç sektörüne yönelik ürün mali mesuliyet konularında Münich Re ve müşterilerine danışmanlık hizmeti sunmaktır. Bir kimyager olarak özellikle üretim, güvenlik ve zarardan kaçınma konularında hizmet vermektedir. Bu sektöre hizmet veren underwriter lara ilaç güvenliği, tehlikeli maddelerden kaynaklanabilecek hasarlar ve uzun süreli kimyasal madde kullanımlarının yan etkileri hakkında bilimsel ve teknik tavsiyelerde bulunmaktadır. 2008 yılında %100 MunichRE sermayeli MARP a katılan Dr. Volker Kraus, uluslar arası müşterilerle direkt ilgilenen SER departmanında risk analiz yöneticisi olarak çalışmaya başlamıştır. Şuan uzmanlık sağladığı konular arasında REACH ve Clinical Trials gibi 2 önemli başlık bulunmakla beraber NART Risk Management Forum 2008 kapsamında REACH konusuna detaylı bir bakış açısı getirecektir. | Chris Rigby SMITH Partner JLT Ltd.
Profesyonel Geçmişi: BA (Hons) Loughborough Üniversitesi Politika, Fransızca, İktisat MSc Leicester Üniversitesi- Risk, Kriz ve Felaket (Bitirme Tezi- Güvenlik Kültürü) Chartered Insurance Practitioner Member of the Institute of Risk Management Özet Profil: Chris İş Durması, Kar Kaybı ve Tedarik Zincir Yönetimi Sigortaları konusunda yaklaşık 30 senelk bir tecrübeye sahiptir. Bu süre boyunca hem İngiltere de hemde uluslar arası olarak birçok müşteriye danışmanlık projeleri vasıtasıyla kapsamlı hizmetler sunmuştur. 1996 ve 2005 yılları arasında kurup başına geçtiği 14 kişilk danışmanlar grubu Kar Kaybının Yönetimi konusunda uzmanlaşarak lider bir firmada müşterilere hizmet vermiştir. Bu konular hakkında birçok seminerde yer alan Chris aynı zamanda ülkesinde bulunan 2 ayrı üniversitede de zaman zaman konuk konuşmacı olarak yer almaktadır.
Uzmanlık Alanları İş Durması Sigortası Kar Kaybı Sigortası Tedarik Zincir Yönetimi Sigortası
Uluslar arası Tecrübeleri: 30 yıl boyunca birçok uluslar arası anlaşmada aktif olarak görev almıştır.
Sigorta Sektörüyle Alakalı Önceki Tecrübeleri: 1978 – 2005 Sedgwick / Marsh Group (Risk Danışmanlık Grup Lideri, Başdanışman ve Genel Müdür Yardımcısı)
|
Philip SCHWARZ Genel Müdür AIG Sigorta A.Ş.
1944 doğumlu, evli, bir çocuk sahibi Eğitim: 1967: B.A. in Tarih – Earlham College, Richmond Indiana 1971: M.A. in Uluslararası Çalışmalar – University of South Carolina, Columbia Kariyer Geçmişi: 16-05-88 Fransa AIG-Avrupa Merkez Bölge Müdürü 01-04-90 Fransa AIG-Fransa Genel Müdür 01-07 -98 Almanya AIG-Almanya Genel Müdür 01-10-01 Türkiye Genel Müdür İş Tecrübesi: 1967-69: Barış Gücü Gönüllüsü – İranda basketbol koçu ve İngilizce öğretmeni olarak görev yaptı 1969-71:Univ. of South Carolina, Uluslararası Çalışmalar Fakültesi- Araştırma ve Eğitim Asistanı 1971 :AMERİKAN BORSASI (May, Borg & Co)- Özel Katip 1971-73: CHUBB – International Personal Lines and Commercial Casualty U/W 1973-77: CHUBB – Uluslararası Planlama Memuru 1977-81: CHUBB – Bölgesel Opersayonlar ve Avrupa-Orta Doğu Finansal Müdürü 1981-88: CHUBB – Fransa Genel Müdür
İlgi Alanları: Amerikan İç Savaşı, Astronomi, Maya Uygarlığı ve Basketbol Languages: Fransızca, Almanca, Farsça | Klaus PRZYBYLA Chief Underwriter Allianz 49 yaşında, evli,3 çocuk sahibi 1 Ocak 2007’den bu yana Allianz Global Kurumsal Hizmetler biriminin global başkanı. Bu brim büyük kurumsal müşteriler ve/veya özel çözümler sunulan müşterilerle ilgilenmekte. Daha öncesinde Köln merkezli Gerling-Konzern Allgemeine Versicherungs-AG firmasında sorumluluk sigortaları alanında çeşitli yöneticilik pozisyonlarında bulundu. 5 sene boyunca dünya çapında sorumluluk underwriterlığından mesul müdür görevini sürdürdü. GKA’ da çalıştığı süre çerçevesindeki 7 yıl boyunca Alman Sigorta Derneği’nin sorumluluk sigortaları ile ilgili çalışmalarında firmasını temsil etti. Öncelikli uzmanlık alanı uluslararası sorumluluk projeleridir. Uzmanlığı özellikle İlaç ve Kimya sanayinde çalışan firmalara sunulan sorumluluk sigortaları çerçevesinde yoğunlaşmıştır. |
Friedrich Schüssler Başkan Yardımcısı & CRO BASF Grubu Dünya Risk Yönetimi
1948 yılında doğan Friedrich Schüssler sigorta sektöründe uzun soluklu bir kariyer sahibi. 5 sene boyunca bir sigorta firması çerçevesinde ve daha sonraki 5 senelik sürede ise uluslararası bir sigorta brokerlik firmasının Meksika ayağında çalışmıştır.
1986 yılında BASF bünyesine girerek, sigortadan sorumlu departmanın içinde çalışmaya başladı. Uluslararası programlar ve kapsamlar ile ilgilendi. 9 senedir ise BASF firmasının bütün sigorta işlemlerini koordine ediyor. | Jan NAHUM Yönetim Kurulu Başkanı Hexagon Danışmanlık ve Ticaret A.Ş.
1950 yılında doğan Jan Nahum Robert Kolej ve Kraliyet (Royal) Sanat Koleji (Rca), Mdes Rca Otomotiv Dizayn bölümlerinden mezun olmuştur.
Otosan,Tofaş ve Fiat gibi otomotiv devlerinde üst düzey yöneticilik yapmış olan Nahum’un uzmanlık alanlarından bazıları Otomotiv,tasarım ve Endüstriyel Mühendisliktir. Sn Nahum evli ve 3 çocuk babasıdır. |
Okan Utkueri Eureka A.Ş. Genel Müdür
1968 Bandırma doğumlu olan Okan Utkueri, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sigorta Yüksek Lisans Programı mezunu.
Utkueri, Hür Sigorta’da genel müdürlük görevini de yürütmüştü. | Levent SELAMOĞLU Genel Müdür Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş. 1982’de Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur, Ericsson, Coca-Cola ve GSK’da farklı yönetim pozisyonlarında bulunmuş; Ekim 2003’te Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.’ye katılmıştır. |
Levent NART Genel Müdür NART Sigorta ve Brokerliği A.Ş
1999 senesinde NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş şirketini kurarak beşinci kuruluş yıldönümünde Türkiye’nin uluslararası faaliyet gösteren bağımsız lider brokerlik şirketi haline getirdi. NART A.Ş sınırlar ötesi faaliyet gösteren Türk ve Uluslar arası işletmelere 102 ülkede Partnerleri kanalı ile Risk Yönetim ve Sigorta Danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. |
Ana Sponsorlar | |
![]() | |
Sponsorlar | |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Destekleyen Kuruluşlar | |
![]() | ![]() |
Destekleyen Sivil Toplum Örgütleri | |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |